Koepeltenten | Boogstokken

Over het algemeen wordt voor de boogstokken in tenten, onder andere tunneltenten of koepeltenten, gebruik gemaakt van glasfiber of aluminium.

 

Boogstokken van glasfiber in tenten

 

Het voordeel van glasfiber boogstokken is dat ze compact zijn en dus het pakvolume klein blijft. Meestal worden deze boogstokken gebruikt in de goedkopere tenten. Om de tent stabiel op te kunnen zetten, zijn er altijd scheerlijnen nodig aan de zijkanten. Dit heeft als gevolg dat de tent meer ruimte in gaat nemen op de kampeerplek. Eigenschappen van glasfiber boogstokken zijn het compacte pakvolume, licht in gewicht, maar ook dat de stokken kunnen splijten en dat ze niet in hoogte verstelbaar zijn.

 

Boogstokken van aluminium in de tent

 

Aluminium boogstokken worden vaak gebruikt in de iets wat duurdere tenten en tunneltenten. Aluminium is een stuk duurzamer dan glasfiber. Om een tent stabiel af te spannen, zijn bij de standaard aluminium boogstokken ook scheerlijnen aan de zijkanten noodzakelijk.
Aluminium boogstokken zijn licht in gewicht en zijn standaard niet in hoogte verstelbaar.

 

Voor meer informatie over boogstokken in tenten, is het verhaal op de website van Baco tunneltenten over boogstokken, de moeite waard eens te lezen.
Wilt u meer weten over boogstokken in bijvoorbeeld voortenten, dan kunt u hier meer lezen.

© 2011 - Koepeltenten.nl - Alle rechten voorbehouden | Realisatie Genioweb