Koepeltenten | Grondzeilen

Grondzeilen zijn een belangrijk onderdeel bij tenten. De meeste tenten, tunneltenten en koepeltenten zijn tegenwoordig uitgevoerd met een afritsbaar kuip grondzeil. Het voordeel van dit type grondzeil, is dat tent en grondzeil van elkaar gescheiden kunnen worden. Dit maakt het schoonmaken een stuk makkelijker en tent en grondzeil kunnen afzonderlijk verpakt worden.

 

Grondzeilen, de verschillen

 

Over het algemeen zijn er grondzeilen gemaakt van drie materialen: Bisonyl, Polyester en PE. Hieronder vindt u per materiaal de eigenschappen en voor- en nadelen. Het kan van belang zijn de eigenschappen van deze materialen zodat u na aanschaf van een nieuwe tent niet voor verassingen komt te staan.

 

PE grondzeilen

 

PE grondzeilen worden vaak gebruikt in de goedkopere tenten. Dit materiaal is gevlochten en bedekt met een dun laagje PVC. PE grondzeilen zijn bij een beschadiging niet te repareren en zal bij schade water door laten. Bij tenten of tunneltenten met een PE grondzeil, is het aan te raden een extra onderzeil te gebruiken.

 

Polyester grondzeilen

 

Polyester is een licht materiaal en grondzeilen die hier van zijn gemaakt vind je vaak terug in lichtgewicht tenten die er voor zijn gemaakt om veel rond te trekken. Grondzeilen van polyester zijn lichter dan bisonyl, maar ook minder duurzaam. Ook bij deze variant grondzeilen is het noodzakelijk een onderzeil te gebruiken.

 

Bisonyl grondzeilen

 

Het materiaal wat eigenlijk het meest geschikt is voor grondzeilen is bisonyl. Dit materiaal is sterk en duurzaam, en tenten of tunneltenten met een grondzeil van bisonyl hebben geen extra onderzeil nodig. Dit type grondzeil kent maar één nadeel, en dat is het gewicht.

 

Kijk hier voor meer informatie over grondzeilen.

© 2011 - Koepeltenten.nl - Alle rechten voorbehouden | Realisatie Genioweb