Koepeltenten | Koepeltenten

Op het gebied van tenten zijn er vele verschillende soorten. Zo ook koepeltenten. Koepeltenten zijn tenten die gebruik maken van boogstokken, en deze kruisen elkaar. Een koepeltent wordt vaak gebruikt als bijzettent en is op dat gebied niet meer weg te denken uit de markt. Deze zeer populaire tenten hebben enkele voordelen ten opzichte van andere bijzettenten. Zo scoort de koepeltent bijzonder goed op het gebied van opzet gemak. Koepeltenten zijn leverbaar met verschillende opzetsystemen: bij de ene wordt eerst de binnentent opgezet en vervolgens de buitentent. Bij de andere begin je met de buitentent en hang je nadien de binnentent op.

 

Koepeltenten, het opzetten van de tent

 

Wanneer u een koepeltent op gaat zetten waar de binnentent als eerste wordt opgezet, gaat u als volgt te werk:

Leg eerst de binnentent op de grond en zet vervolgens de boogstokken in elkaar. De boogstokken worden daarna door de tunnels geschoven. Wanneer het een koepeltent betreft waar geen tunnels in verwerkt zitten, klikt u de boogstokken in de plastic clips of strikt deze vast. Na het opzetten van de binnentent, gooi je de buitentent over het geheel heen. Maak deze vast en span nadien de koepeltent in zijn geheel af. Bij tenten met een voorbouw dient u deze op te bouwen voordat u begint met afspannen.

 

Bij tenten waarvan eerst de buitentent moet worden geplaatst, begint men met de boogstokken te monteren en deze door de tunnels van de buitentent te schuiven. Vervolgens wordt de buitentent afgespannen. Wat nu nog rest is het ophangen van de binnentent.
Het voordeel van bovenstaande koepeltent variant, is dat wanneer u begint met het opzetten van de buitentent, de binnentent niet nat wordt wanneer u de tent tijdens regen op zou moeten zetten.

 

Wanneer we kijken naar de grotere tenten, ook wel gezinstenten, dan zien we dat de tunneltenten momenteel erg gewild zijn. Tunneltenten hebben namelijk een voordeel ten opzichte van koepeltenten. Bij een koepeltent wordt de stahoogte beperkt doordat de wanden bij gekruiste boogstokken, naar binnen vallen. In vergelijking met een tunneltent blijft er dan weinig leefruimte over.
Tunneltenten hebben dit probleem niet, aangezien de boogstokken daar áchter elkaar geplaatst worden, en niet worden gekruist. Zo blijft er veel leefruimte over.

 

Koepeltenten kopen kan hier direct online.

© 2011 - Koepeltenten.nl - Alle rechten voorbehouden | Realisatie Genioweb