Koepeltenten | Ritssluitingen

In tenten wordt over het algemeen gebruik gemaakt van spiraal ritssluitingen, of getande ritssluitingen. Er bestaan enkele verschillen tussen deze twee, maar vaak zie je dat bij kwalitatief betere tenten of tunneltenten, er gebruik wordt gemaakt van spiraal ritssluitingen. Waarom wordt hier voor gekozen en wat zijn de kenmerken van deze twee varianten?

 

Ritssluitingen, de eigenschappen

 

De meest bekende ritssluiting, is de getande ritssluiting. Deze variant is relatief goedkoop en wordt daarom gebruikt in een groot aantal producten, ook buiten de tenten branche. Op het gebied van tenten worden deze ritssluitingen vaak toegepast in de goedkopere merken, onder andere in de deur of bij het grondzeil.
Het nadeel van deze ritsen is dat er tandjes uit kunnen breken, met als gevolg dat de rits niet meer soepel loopt. In het ergste geval krijgt u de ritssluiting niet eens meer dicht.

 

In tenten, koepeltenten, voortenten en tunneltenten uit het hogere marktsegment, wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van de spiraal ritssluitingen. Het voornaamste verschil ten opzichte van de getande ritssluiting, is dat een spiraal ritssluiting bestaat uit één geheel. Dit zorgt er voor dat er geen tandjes uit kunnen breken, met als gevolg dat deze ritsen een stuk duurzamer zijn.
Als logisch gevolg houdt dit in dat spiraal ritssluitingen ook duurder zijn dan de getande variant.

 

Baco tenten en Falco tenten maken enkel gebruik van spiraal ritssluitingen.

© 2011 - Koepeltenten.nl - Alle rechten voorbehouden | Realisatie Genioweb