Koepeltenten | Tenten

Hier vindt u een overzicht van de verschillende type tenten die er te koop zijn. Per tent kunt u lezen wat de eigenschappen zijn.

Tunneltenten

Momenteen is de tunneltent de populairste tent wanneer het aankomt op tent kamperen. Het grote voordeel van dit type tent is het opzet gemak. Daarnaast is de leefruimte in een tunneltent groot, doordat de wanden relatief recht staan. Tunneltenten worden gemaakt van verschillende soorten tentdoek en maken gebruik van verschillende soorten boogstokken.

Bij tunneltenten van Baco tenten of Falco tenten wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van verstelbare boogstokken. Deze zorgen er tevens voor dat bij deze tenten scheerlijnen compleet overbodig zijn, met als gevolg dat de vloermaat van deze tenten ook de ruimte is die ze innemen op de kampeerplek.

 

Koepeltenten

 

Koepeltenten zijn de voorlopers van de huidige tunneltenten. Het voornaamste verschil tussen deze tenten is dat bij een koepeltent de boogstokken elkaar kruisen, en bij de tunneltenten achter elkaar geplaatst worden

 

Piramidetenten

 

Piramidetenten waren in de jaren 90 zeer populaire modellen tenten. Tegenwoordig is deze klassieker onder de tenten een beetje achterop geraakt. Ondanks dat piramidetenten zeer stormast zijn en in de meeste gevallen beschikken over een kuipgrondzeil, zijn er ook enkele beperkingen:

- bij piramidetenten lopen de wanden relatief schuin, met als gevolg dat er beperkte leefruimte is in de tent
- het opzetten van deze tenten neemt relatief veel tijd in beslag, vanwege de vele scheerlijnen
- door de vele scheerlijnen heeft een piramidetent veel ruimte nodig op de camping, per zijde komt er minimaal 1 meter extra bij

 

Bungalowtenten

 

In de jaren 70 was de bungalowtent het meest gewilde model tent. Door de relatief rechte wanden was er veel binnenruimte en dan maakte de tent geliefd bij veel kampeerders. Deze tenten worden momenteel uitsluitend nog gebruikt door bedrijven die tenten verhuren. De meeste kampeerders die met de auto op vakantie gaan, hebben dit model tent inmiddels laten varen, en vaak om de volgende redenen:

- er waren enorm veel stokken en tijd nodig om een bungalowtent op te zetten
- de tent nam veel ruimte in
- bungalowtenten beschikten niet over een kuipgrondzeil
- het model oogt inmiddels ouderwets

 

Bijzettenten

 

Bijzettenten zijn ideaal om op de kampeerplek extra slaapplaatsen te creëren. Je hebt ze in veel varianten zoals koepeltenten en tunneltenten. Vaak hebben bijzettenten een sportief uiterlijk en zijn ze makkelijk op te zetten. Het tentdoek bepaald deels het gebruiksdoel.
Momenteel zijn de zogenaamde pop-up tenten bezig aan een opmars als het aankomt op bijzettenten. Deze tenten, ook wel twee seconden tenten, zijn vaak gemaakt van polyester en daarom uitermate geschikt voor trekkend kamperen.

 

Voortenten

 

Op voortenten gebied is de markt vol op in beweging. De klassieke caravan voortenten, vaak met gordijnen, verliest steeds meer terrein. De nieuwe trend die te zien is, zijn boogstok voortenten. Bijvoorbeeld de voortenten van Unico. Deze voortenten en luifels hebben een sportief uiterlijk en bieden ten opzichte van ‘rechte’ voortenten, enkele belangrijke voordelen.

- Eenvoudig opzetbaar
- Licht in gewicht
- Zeer stormvast

© 2011 - Koepeltenten.nl - Alle rechten voorbehouden | Realisatie Genioweb