Koepeltenten | Voortenten

De laatste jaren is er op het gebied van voortenten en luifels veel veranderd. De klassieke voortenten, met voornamelijk rechte zijden, hebben plaats gemaakt voor voortenten die gebruik maken van boogstokken. Deze tenten hebben ronde vormen en dat heeft vele voordelen.
De boogstok constructie deed jaren geleden zijn intrede bij tenten en bijzettenten en verovert nu de voortenten en caravanluifel markt. Door deze constructie hebben deze voortenten de uitstraling en zelfde eigenschappen als tunneltenten. Wat zijn precies de voordelen van deze voortenten? De ANWB heeft onder andere de voortenten van Unico voortenten onder de loep genomen.

 

Voortenten getest door de ANWB

 

Uit de voortenten test van de AWNB kwam de Unico Genua voortent het best naar voren. De woorden van de ANWB over deze tent waren letterlijk: 

 

 

“Deze design voortent, in een exclusieve doekkwaliteit van Ten Cate, onderscheid zich ten opzichte van bestaande voortent aanbieders in; opzetgemak, stormvastheid en een uitmuntend ventilatiesysteem dat ook te gebruiken is tijdens regen. Opmerkelijk zijn de afneembare slikranden dit is superhandig !”

 

De Genua voortent is leverbaar in twee dieptes, namelijk 280 cm of 320 cm, en twee kleuren: blauw/grijs of antraciet/grijs.

 

De pluspunten die de ANWB noemde bij deze voortent:

 

- Uiterst stormvast
- Ruime petluifel
- Afneembare slikranden
- Veel mogelijkheid tot ventilatie

 

Minpunten waren volgens de ANWB:

 

- Er is geen enkel minpunt te ontdekken

 

Bekijk hier de instructie video van de Genua voortenten

 

Verona luifel getest door de ANWB

 

De ANWB testte ook een luifel van Unico voortenten. Deze luifel, de Verona, kwam als winnaar uit de bus in een test waar vier gerenommeerde merken aan mee deden op het gebied van voortenten en luifels. Deze test vond plaats in 2007, maar ook in 2010 scoorde de Verona luifel het hoogst. Deze keer in een test waar maar liefst 8 merken aan mee deden. Er is maar één conclusie en dat is dat de Verona luifel van Unico voortenten al jarenlang tot de absolute top behoort op het gebied van caravan luifels.

 

De conclusie van de ANWB over de Verona luifel was de volgende:

 

+ Het opzetgemak is zeer goed, het opzetten is namelijk eenvoudig.

+ Bij gebruik als luifel heeft u bij normaal vakantie weer geen stok in het midden staan.

+ De luifel is stormvast hij staat namelijk als een huis.

+ De afneembare slikranden maken het een stuk makkelijker bij het afbreken en zuiver maken van de tent.

 

Als we praten over afwerking, materiaal en prijs-kwaliteit verhouding is het oordeel van de ANWB uitstekend.

 

Bekijk hier de instructie video van de Verona tunneltenten luifel.

© 2011 - Koepeltenten.nl - Alle rechten voorbehouden | Realisatie Genioweb